Ostale usluge

studio-amra

Depilacija

Depilacija voskom
Preporuka za korišćenje hladne depilacije je svakako i zbog toga što je sav utrošeni materijal za jednokratnu upotrebu i baca se, što znači da je mogućnost za infekcije nepostojeća.

Intimna ili brazilska depilacija
Ovom depilacijom se postiže uklanjanje dlačica sa najintimnijih delova tela. Intimna depilacija se radi uz pomoć posebnih soft (mekanih) toplih voskova. Dakle tehnika koja se koristi je tehnika tople depilacije ali sa veoma bitnom činjenicom da je vosak za ovakvu depilaciju jednokratan, tačnije da se koristi samo za jednu osobu, i ne pretapa se kao u standardnim toplim depilacijama. Intimna depilacija daje ženi punu slobodu oblacenja željenog donjeg veša ili kupaćeg kostima i maksimalnu intimnu higijenu.

Egipatska depilacija
Šećerna pastaje jedna od najstarijih metoda depilacije, koja se koristila još u Egiptu, odakle joj i naziv egipatska depilacija. Prema nekim izvorima, i egipatska kraljica Kleopatra je jednom mesečno uklanjala dlačice šećernom pastom.

Šećerna pasta ili poznatija kao Egipatska depilacija je 100 % prirodan proizvod na osnovnoj bazi šećera, kojim se uklanjaju sve dlačice sa tela. Ne sadrži hemikalije, lepkove, veštačke boje ni mirise. Šećer, ulje i sok od limuna sastavni su dio šećerne paste koja se koristi za depilaciju.

Depilacija šećernom pastom je jedinstvena tehnika koja je, za razliku od voska, nežnija za kožu, pa se preporučuje osobama koje imaju osetljivu kožu, proširene vene, probleme sa urastanjem dlaka... i može se upotrebiti za uklanjanje dlačica sa svih delova tela i lica. Depilacija šećernom pastom je manje neprijatna i manje bolna od depilacije voskom, a dlačice se uklanjaju iz korena, jer se pasta nanosi u suprotnom smeru rasta dlačica, a skida se u smeru rasta, što omogućava dugotrajniju glatkoću. Produžava period između dve depilacije, jer dlačice sporije rastu, a mogu se ukloniti i vrlo kratke dlačice dužine od 4-5 mm.

Posebno se preporucuje za depilaciju osetljive kože lica, prepona i za stariju kožu, te kod osoba koje imaju psorijazu ili ekceme.


studio-amra

PEDIKIR

Da bismo vodili brigu o svojim stopalima, potrebno je raditi pedikir u proseku jednom mesečno leti, a zimi jednom u mesec, dva.

Estetski pedikir
Pedikir podrazumeva natapanje stopala u toploj kupki, sa mirišljavom morskom solju uz blagu vibro masažu. Zatim skidanje zadebljanja kože, turpijanja (radi izednačavanja), obrade žuljeva, obrada zanoktica, poliranje i oblikovanje noktiju, piling stopala, masaža uz hranljivu kremu i eterična ulja.

Na kraju je lakiranje, koje može biti frenč ili lakovima u boji po želji klijenta. U letnjem periodu mozete nokte na nogama ojacati gelom, sto dodatno daje mogucnost zanimljivog ukrasavanja.

Nagrade

Amra Veber:


Ana Vasković: